Idemo na Pelješac u vinsko carstvo

28.04. - 02.05.2019. Donja Banda

Udruga Plavac mali i Pelješki vinski puti već duži niz godina promoviraju vinsko turistički proizvod Pelješca koji se do nedavno nudio individualno, od pružanja usluga u pelješkim konobama, vinskim podrumima te samostalnih obilazaka krajolika Pelješca. Agencije koje prodaju vinsko-turističke aranžmane traže cjelovit proizvod u kojem je uključena kompletna ponuda ciljanog područja.

Pelješac obuhvaća brojna popularna odredišta za jednodnevne ili višednevne izlete koja se mogu posjetiti. Idealan je za vinsku i gastronomsku šetnju vinskim podrumima, seljačkim domaćinstvima, te predstavlja jedno bogastvo netaknute prirode koje možete obići šetnjom po Napoleonovoj cesti, pješačkim i biciklističkim stazama ili za one koji su željni adrenalina malo teži uspon na brdo Rota i Sv. Ilija iznad Orebića.

Gdje god da Vas put donese, sa bilo koje strane Pelješca doživjet ćete nezaboravni gastro doživljaj u pelješkim restoranima, konobama i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima uz tipičnu dalmatinsku večeru i klapsko pjevanje.

Jedan od najpoznatijih peljeških proizvoda su zasigurno Pelješki vinski puti koji obuhvaćaju itinerer dug više od 40 kilometara sa preko dvadesetak vinarija i vinskih podruma u kojima se mogu kušati najbolja hrvatska vina proizvedena od sorte grožđa Plavac mali: Plavac, Postup, Dingač.