Festival soli

Od 20. kolovoza pa sve do 20.rujna 2021. možete uživati u ukusnim pelješkim lokalnim jelima i omiljenim plavcima po povoljnim festivalskim cijenama.

Obiteljska-poljoprivredna gospodarstva, restorani i konobe, vinarije, brodari, školjkari, njih 36 s čitavog poluotoka uključilo se kako biste uživali u ukusnim lokalnim jelima , pelješkim delicijama i omiljenim plavcima po povoljnim cijenama.

Posjetite li poluotok u vrijeme Festivala u vinarijama vas očekuju popusti od 20 posto na određene etikete, a u restoranima dva posebno kreirana menija – od 120 i 180 kuna, koji, naravno, uključuju i čašu pelješkog vina dok će vas školjkari provesti Malostonskim zaljevom do svojih uzgajališta kamenica uz degustaciju istih sa kapljicom pelješkog plavca malog.

U ovom projektu sudjeluju sve četiri turističke zajednica s Pelješca -Turističke zajednice općina Ston , Janjina, Orebić i Trpanj uz podrške udruga Stonski školjkari, Pelješki vinski puti i Plavac mali Pelješac, Solane Ston, Pomorskog muzeja u Orebiću i Udruge Amoreta koja je začetnik ideje Festivala soli u Stonu .

Pelješac vas poziva na jedinstven eno-gastro doživljaj!

Sad je prava prilika da krenete prema jugu i otkrijete pelješku netaknutu prirodu, njegove prekrasne plaže i šetnice, nepregledne vinograde koji se strmo spuštaju prema kristalno plavom moru, bogatu baštinu, živopisna mjesta i uživate u nadaleko poznatim kamenicama, sjajnoj mediteranskoj kuhinji i moćnim plavcima o kojima priča vinski svijet te upoznate čari najstarije solane na Mediteranu Solanu Ston.